22-09-2023

Webinar multi-morbiditeit op vrijdag 22 september van 19.00-20.15 uur

Heb jij naast je hypofyseaandoening nóg een ziekte? Je bent helaas niet de enige. Er is zelfs een naam voor: multimorbiditeit. Dat betekent dat je meer dan 1 langdurige ziekte tegelijk hebt. Op vrijdag 22 september van 19.00- 20.15 uur organiseren wij een webinar over dit onderwerp.

Hierin vertelt dr. Sebastian Neggers (internist-endocrinoloog in het Erasmus MC) over de ziekten en klachten die het meest samen voorkomen met hypofyseaandoeningen. Wat veroorzaakt deze ziekten? En kun je ze voorkomen?

dr. Marlies Verhoeff werkt als adviseur bij het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten in Utrecht. Ze is een van de auteurs van het artikel over regie bij multimorbiditeit in het ziekenhuis en schreef over dit onderwerp ook een proefschrift. Marlies vertelt over de verschillende patronen van multimorbiditeit. En zij vertelt hoe we hier als patiënt het beste mee om kunnen gaan.

Tijdens het webinar spreken we ook mensen die zelf ervaring hebben met multimorbiditeit. En via de chat kun je live vragen stellen. Ben jij er ook bij?

Heb je een vraag voor de artsen die de lezingen houden, dan kun je dat op het onderstaand formulier vermelden. Na aanmelding krijg je een bevestiging (dat kan wat langer duren ivm de vakantieperiode). Ongeveer een week voor de bijeenkomst ontvang je de link naar het webinar. Controleer ook altijd even je spambox.

Als je vragen hebt over dit evenement, kun je contact opnemen met saskia.spinhoven@hypofyse.nl 

Dit webinar is voor zowel leden als niet-leden.

 

Aanmelding Webinar: Het hebben van andere aandoeningen naast je hypofyseaandoening op vrijdag 22 september 2023

 


© Nederlandse Hypofyse Stichting - Alle rechten voorbehouden

ANBI Keurmerk
Help jij mee?