Hypofyseaandoeningen en werk: De Arbeidsparticipatietool (artikel)

Printen

Uit: Hyponieuws 2 – 2014

Heb je een vraag over arbeid, arbeidsongeschiktheid, heb je ondersteuning nodig bij een situatie op je werk, of wil je je mogelijkheden tot arbeidsparticipatie verbeteren, dan kun je voor informatie terecht op een speciale website. Voor werkgevers is er een apart informatiedeel op de site die ook als Android app beschikbaar is.

 

Waar staat de tool?

Je vindt de arbeidsparticipatietool op internet.

Arbeidsparticipatietool: drie delen

Voor mensen met een hypofyseaandoening
1. In het meest linkse blokje vind je alle informatie over hypofyseaandoeningen en werk. Onder het kopje ‘Op het werk’ vind je alle onderwerpen die met werk te maken hebben. Daaronder staat de verdere (medische) achtergrondinformatie over hypofyseaandoeningen.

Voor jou als medewerker (algemeen)
2. Het middelste blok bevat informatie over gezondheid en werk in het algemeen, waaronder bewegen, omgaan met stress enzovoort. Dit deel bevat een aantal onderwerpen die het werk in het algemeen beïnvloeden. Deze informatie is niet specifiek afgestemd op mensen met een hypofyseaandoening, maar is voor iedere werknemer bedoeld. De onderwerpen worden behandeld in ‘5minuteninfo’ blokjes.

Voor werkgevers, leiding­gevenden en collega’s – Ook als Android app!
3. Het derde, rechtse blokje, geeft werkgevers, leidinggevenden en collega’s – met ‘5minuteninfo’ blokjes – in het kort praktische informatie over hypofyseaandoeningen in het algemeen en het werken met een hypofyseaandoening. Zo krijgen ze een beter beeld van de diversiteit van de aandoening, waar jij in de praktijk op het werk tegenaan kan lopen en wat zij kunnen doen. Dit is dezelfde inhoud die je in de Android app terugvindt

Helpdesk Arbeid

Heb je na het bekijken van de informatie op de site nog vragen, of heb je een persoonlijke vraag? Stuur dan een mail naar helpdesk.arbeid@hypofyse.nl. We leggen je vraag dan voor aan een deskundige.

Deskundigen gezocht voor de helpdesk

Misschien heb je zelf, of je familie of partner, een achtergrond als bedrijfs- of verzekeringsarts, HR-adviseur, weet je alles van arbeidswetgeving, of ben je noodgedwongen ervaringsdeskundige. Stuur dan een mail naar helpdesk.arbeid@hypofyse.nl. We zijn op zoek naar deskundigen die de helpdesk – af en toe op vrijwillige basis willen bemensen.


© Nederlandse Hypofyse Stichting - Alle rechten voorbehouden

ANBI Keurmerk