Collecteer je mee?

Printen

Wie wil er collecteren voor de Nederlandse Hypofyse Stichting tijdens de collecteweek van de Hersenstichting? De collecteweek is van 29 januari t/m 3 februari 2024.  In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn de spelregels iets veranderd.

Zoals je wellicht weet, collecteren leden van de Hypofyse Stichting ieder jaar voor de Hersenstichting en wordt 50 procent van de opbrengst afgedragen aan onze vereniging.

De Hersenstichting ziet dat sinds 2021 de opbrengsten van de online collecte toenemen, terwijl er een daling is in de opbrengsten van de huis-aan-huiscollecte. De gemiddelde opbrengst van een online collectebus is 1,5 keer hoger dan die van een huis-aan-huis collectebus. Daarom voert de stichting vanaf 2024 een aantal wijzigingen door in het collecteproces voor patiëntverenigingen.

  • Vanaf de collecteweek van 29 januari t/m 3 februari 2024 zal de 50 procent-regeling alleen van toepassing zijn op de online collecte en niet meer voor de huis-aan-huiscollecte.
  • Wij hebben daarom een collectebus aangemaakt voor onze vereniging.
  • Van de opbrengst van deze organisatiebus gaat 50 procent naar onze vereniging.
  • De link of QR-code van deze collectebus kun jij tijdens de collecteweek eenvoudig delen met vrienden en familie. Je kunt bovenstaande link kopiëren en delen of je kunt de pagina van de collectebus openen en daar klikken op de deel-icoontjes. Tip: accepteer de cookies van Digicollect – dat maakt delen makkelijker!
  • Het is belangrijk dat je deze bus van de vereniging gebruikt om te collecteren. Heb je voorgaande collecteweken een persoonlijke online bus aangemaakt en hiermee gecollecteerd? Hiervan gaat vanaf 2024 niet meer 50 procent van de opbrengst naar onze vereniging.

De voordelen van online collecteren op een rij:

  • Hoger giftbedrag. De gemiddelde online gift is € 9.
  • Je kunt altijd online collecteren. Ook bij slecht weer of als je ziekt huis zit.
  • Makkelijk een groot bereik. Familie en vrienden die verder weg wonen? Ze kunnen altijd bij de online collectebus van onze vereniging.
  • Via deze link is de digitale collectebus te bereiken

De opbrengst van de collecteweek van 29 januari t/m 3 februari 2024 zal op deze manier naar verwachting hoger zijn, zowel voor de Hersenstichting als voor de Nederlandse Hypofyse StichtingHeb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met gabriel.hopmans@hypofyse.nl


© Nederlandse Hypofyse Stichting - Alle rechten voorbehouden

ANBI Keurmerk