Online apotheek services: een overzicht

Printen

Enige tijd geleden hebben we een flitspeiling gehouden over online medicatieapps. Er was een aantal mensen dat graag meer info wilde hebben over online apotheek services. Hieronder volgt een aantal voorbeelden van online apotheek services die regelmatig worden gebruikt door hypofysepatiënten.

Sanatheek/Eurocept

Apotheek Sanatheek is onderdeel van Eurocept Homecare. De Sanatheek is een landelijk werkende apotheek die specialistische medicatie bezorgt bij de patiënt thuis of op ieder ander gewenst adres. Eurocept is een partner van farmaceutische bedrijven die acromegaliemedicijnen maken en levert homecare. (verpleegkundigen die maandelijks de medicatie voor de acromegalie inspuiten). Daarnaast leveren zij de acromegaliemedicijnen. Zij kunnen ook andere medicatie leveren en kunnen daarnaast ook gekoelde medicijnen leveren.

https://www.eurocept-homecare.nl/professional/sanatheek/

MedApp Apotheek

MedApp Apotheek is van het bedrijf dat ook de app MedApp maakt. Net als APPO levert MedApp ook de medicijnen thuis, nog niet gekoeld, maar daar zijn ze wel mee bezig. Het voordeel van de MedApp is dat als je je medicijnvoorraad van tevoren invoert en je alles netjes afvinkt na een medicijn-inname (of gebruik) dat je dan op tijd je nieuwe medicijnen krijgt.

https://www.medapp.nl/

ADD apotheek / APPO

De ADD apotheek heeft recent haar naam gewijzigd naar Appo. Deze apotheek werkt samen met zorgverzekeraars en regelt ook de vergoeding. Appo is een landelijke apotheek met vestigingen en uitgiftepunten verspreid in Nederland.

https://www.appo.nl

Alle apotheken

Uiteraard zijn er nog meer online apotheken. Een overzicht van alle apotheken vind je hier: https://www.apotheek.nl/vind-een-apotheek


© Nederlandse Hypofyse Stichting - Alle rechten voorbehouden

ANBI Keurmerk