Vaccinatie tegen het coronavirus

Er komen bij ons de laatste weken regelmatig vragen binnen over de vaccinatie voor corona. Moet ik mij laten inenten of moet ik dat juist niet doen? Heeft het vaccin invloed op de werking van mijn overige medicatie? Moet ik hydrocortison bijslikken als ik aan de beurt ben om me te laten vaccineren? Behoren we tot de risicogroep en wanneer zijn wij dan aan de beurt om te worden ingeënt?

Deze vragen hebben wij voorgelegd aan het nationale Hypofysenetwerk van de Nederlandse Vereniging van Endocrinologie. Op dit moment zijn er nog geen officiële richtlijnen voor hypofysepatiënten. The Pituitary Society en de European Society of Endocrinology, ENDO ERN, internationale, wetenschappelijke organisaties op het gebied van de hypofyse, zijn recentelijk onderzoeken gestart naar COVID in relatie tot hypofyseaandoeningen.

Om te achterhalen welke vragen er vooral leven bij Nederlandse hypofysepatiënten roepen we je op jouw eventuele vragen te mailen aan communicatie@hypofyse.nl vóór eind januari, zodat we de vragen kunnen voorleggen aan het Nationale Hypofysenetwerk. We zullen ‘de vragen en antwoorden’ vervolgens publiceren op onze website.

Tot die tijd kun je de site van de Rijksoverheid raadplegen waarop de belangrijkste vragen en antwoorden zijn te vinden over de coronavaccinatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord


© Nederlandse Hypofyse Stichting - Alle rechten voorbehouden

ANBI Keurmerk