Wil jij meedenken over het PIF?

Printen

Heb jij een idee hoe er rond wetenschappelijk onderzoek duidelijker gecommuniceerd kan worden naar de patiënt? Dan zijn we op zoek naar jou!
 
De Dutch Clinical Research Foundation (DCRF) is een stichting die zich bezighoudt met medisch-wetenschappelijk onderzoek. De DCRF werkt aan een standaard informatieformulier voor proefpersonen die meedoen aan wetenschappelijk onderzoek. Dit formulier zal verplicht gebruikt moeten gaan worden om proefpersonen te informeren over de inhoud van wetenschappelijk onderzoek.
 
De DCRF bekijkt op dit moment het taalgebruik, de leesbaarheid en de overzichtelijkheid van het proefpersonen informatie formulier (PIF). Voor dit onderzoek willen zij proefpersonen interviewen die voorheen hebben meegedaan aan een klinisch wetenschappelijk onderzoek en dus ook een PIF hebben moeten tekenen. De interviews duren ongeveer 30-45 minuten en zullen digitaal plaatsvinden.
 
Mocht je de DCRF hiermee willen helpen, dan kun je een mail sturen naar hani_hassan@hotmail.nl. Ook voor overige vragen, kun je hier terecht.

© Nederlandse Hypofyse Stichting - Alle rechten voorbehouden

ANBI Keurmerk