(Pan)Hypopituïtarisme (hormoonuitval): medische centra

Printen

Omdat hypofyseaandoeningen zo zeldzaam zijn, is het belangrijk je te laten behandelen in een ziekenhuis waar ze veel verstand hebben van hypofyseaandoeningen.

Naar welk ziekenhuis voor hypopituïtarisme?

 (Pan)hypopituïtarisme kan in alle expertisecentra en topklinische ziekenhuizen goed worden behandeld.  

Overstappen naar andere behandelaar

Als de samenwerking met je arts niet lekker loopt, is het mogelijk om over te stappen naar een andere behandelaar. Bespreek dit gerust met je huidige arts. Vraag hem of haar om jouw medisch dossier naar je nieuwe arts te sturen. Een arts of zorgverzekeraar mag hier geen bezwaar tegen maken. Bespreek de overstap wel van tevoren met je zorgverzekeraar. 

Second opinion

Wil je graag een second opinion? Bespreek dit dan met je arts. Voor een ervaren arts zal dit geen enkel probleem zijn. Twee deskundigen weten meer dan één. De kosten van een second opinion vallen onder de basisverzekering. Bespreek het voor de zekerheid eerst met je zorgverzekeraar.

Zorgverzekering

Tegenwoordig zijn er veel verschillende vormen zorgverzekeringen. Welke het beste is, is heel persoonlijk. Een en ander is afhankelijk van je gezinssituatie, je werksituatie en van eventuele andere aandoeningen die je hebt. Wij adviseren in ieder geval voor een verzekering te kiezen waar je zelf mag bepalen in welk ziekenhuis je wordt behandeld. Zo kun je namelijk altijd advies vragen in een expertisecentrum 

Houd er ook rekening mee dat een hypofyseaandoening vaak gepaard gaat met aanverwante fysieke problemen! Een aanvullende verzekering is dus meestal een goed idee voor bijvoorbeeld fysiotherapie of diëtiek. De ziekenhuiskosten van een hypofysepatiënt kunnen ook flink oplopen, dus kies voor een niet al te hoog eigen risico! 


© Nederlandse Hypofyse Stichting - Alle rechten voorbehouden

ANBI Keurmerk
Help jij mee?