Missie en doelen

De Nederlandse Hypofyse Stichting heeft als missie mensen met een hypofyseaandoening te steunen in het leven en te helpen functioneren met hun aandoening. Hypofyseaandoeningen behoren tot de (zeer) zeldzame aandoeningen. Dit brengt veel uitdagingen met zich mee op medisch gebied, maar ook op het terrein van relaties, werk, studie en sociale contacten. Wij zijn van mening dat iedereen met een hypofyseaandoening en zijn naasten wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Foto gemaakt door Jorian Lub

Doelstellingen

Onze doelstellingen zijn:

  • Mensen met een hypofyseaandoening in contact brengen met lotgenoten om ervaringen te delen en elkaar steun te bieden;
  • Het aanbieden van nieuwe, relevante en medisch correcte informatie;
  • Opkomen voor de belangen van mensen met een hypofyseaandoening binnen de maatschappij en in het bijzonder in de medische sector, bij werk, scholing en op terrein waar de beperking door de hypofyseaandoening een nadelig effect op het dagelijks leven heeft;
  • Het welzijn van hypofysepatiënten bevorderen;
  • Aandacht creëren voor hypofyseaandoeningen, zodanig dat diagnose snel plaatsvindt, de behandeling adequaat is en patiënten zo goed en compleet mogelijk worden voorbereid op het leven met een hypofyseaandoening.

Folders NHS

De Nederlandse Hypofyse Stichting heeft een tweetal folders ontwikkeld. Een folder die nieuwe hypofysepatiënten krijgen uitgereikt in het ziekenhuis als ze net de diagnose hebben gekregen en een algemene folder die we vooral gebruiken voor congressen en bijeenkomsten. Bekijk ze hier:
Folder_nieuwe_patienten
Folder_algemeen


© Nederlandse Hypofyse Stichting - Alle rechten voorbehouden

ANBI Keurmerk