Terugvragen eigen bijdrage op bepaalde medicatie (artikel)

Printen

Verreweg de meeste geneesmiddelen worden door de zorgverzekeraar vergoed. Uiteraard moet een patiënt eerst zijn eigen risico ‘opmaken’, maar daarna worden de meeste medicijnen vergoed.

Voor sommige medicijnen geldt een extra eigen bijdrage door de patiënt. Dit is het gevolg van bestaande regelgeving over de maximumprijzen voor medicijnen uit het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS)*). Vanuit VWS is vastgesteld dat de maximale eigen bijdrage in totaal 250 euro per jaar is. Dit is veel geld, zeker omdat verreweg de meeste hypofysepatiënten ook nog eens 385 euro eigen risico moeten betalen.

Sommige medicijnfabrikanten hebben daarom besloten de eigen bijdrage aan de patiënt terug te betalen. Voor ons betekent dit dat de eigen bijdrage voor Plenadren (langwerkend hydrocortison van Takeda) en Acecort 1mg (hydrocortison tabletten van Ace Pharmaceiticals) worden terugbetaald.

Om het geld terug te vragen moet je naar de site van het bedrijf TBR Nederland:

Voor Plenadren
Voor Acecort 

Op de site wordt uitgelegd hoe je je geld kunt terugvragen:.

Hydrocortison 20 mg (Tiopharma) , 5 en 10mg  (Acecort) worden gewoon volledig vergoed, omdat deze sterktes vallen onder de basisverzekering.

*) Wat is GVS


© Nederlandse Hypofyse Stichting - Alle rechten voorbehouden

ANBI Keurmerk